Skip to main content

Szállítói megfelelőségi nyilatkozat

2023. május 26

Szállító: Best Door Magyarország Kft. 1134 Budapest, Rózsafa utca 1.

Az áru származási helye: Európai Unió

Gyártás dátuma: a terméken feltüntetésre kerül
Termék megnevezése, rendeltetése, felhasználási területe: Fóliázott beltéri ajtó utólag szerelhető tokkal. Lakó- és középületbe, nyaralókba, szociális épületekbe beépítésre alkalmas, valamint ha a tervezési feltételek megengedik, ipari és egyéb létesítményekbe.A termék a műszaki specifikációk követelményeinek megfelel VTSZ.: 441820 5000
Műszaki specifikációk (előírások):-MSZ 9386:1993; MSZ EN 24:1992; MSZ EN 25:1992;
Műszaki paraméterek (MSZ 9386:1993 szerint):IKlímaTR2FT2ÜL2ÜK2ST2DT2
Minőség: I. osztályMSZ 9384-9/1998 szerint

Best Door Magyarország Kft.

     
A nyilatkozat érvényes:A termék megfelelő tárolása, szállítása, beépítése, kezelése, rendeltetésszerű használata esetén.
Beépítési, kezelési, karbantartási és szerelési útmutató a www.bestdoor.hu oldalon leérhető.


Best Door Magyarország Kft.

FÓLIÁZOTT, LAMINÁLT ÉS FURNÉR AJTÓK, UTÓLAG SZERELHETŐ TOKKAL beépítési, kezelési és karbantartási útmutatója

Az alábbi útmutató betartása mellet az ajtók hosszú távon megfelelően fognak működni. Kérjük, hogy az itt leírtakat már az ajtók átvétele során vegye figyelembe, a beépítés megkezdése előtt szíveskedjen ismételten áttanulmányozni.

Szerkezeti leírás:

Ajtólapok:

könnyített szerkezetű beltéri ajtólap, MDF keretre két oldalról forgácslap dekorfóliázással

Tokok:

Dekorfóliázott forgácslap. A tok és szárny közötti légzárást a tokban kialakított falcba illeszthető körbefutó, cserélhető tömítőprofil biztosítja. A tok szélessége egyedi igény alapján a falvastagságnak megfelelő.

Zárak:

A termékekbe beépített BB/WC/PZ zár van.

Szállítás, tárolás:

Szállításkor és tároláskor az ajtókat függőlegesen és vízszintesen is el lehet helyezni. Szállításkor az ajtók ne legyenek rázkódásnak kitéve. Minden esetben az ajtók mozgásmentes rögzítése szükséges.Tárolásnál helyezzük a szerkezeteket fa alátétre. A tokokat összeszerelés előtt alátét lemezre helyezve vízszintesen egymásra rakva is tárolhatjuk. Mechanikai sérülések elkerülése végett ne támasszunk, illetve ne tegyünk jelentős súlyú anyagot az ajtóra.A tárolási helység klimatikus viszonyai lakószobának megfelelőek legyenek.Frissen vakolt épületben, szobában és bármely más nedves vagy túl száraz helyen az ajtókat tárolni még ideiglenesen sem szabad! A relatív páratartalom nem haladhatja meg a 65%-ot! A terméket szabad ég alatt illetve tűző napnak kitenni sem a szállítás, sem a tárolás alatt nem szabad.

Beépítés:

a beépítést kizárólag tapasztalt szakember végezheti

Fontos tudnivaló!

A belső munkák során az ajtók apróbb sérüléseket szenvedhetnek, ezért célszerű betonozás, vakolás, festés után azokat beépíteni. A nagy páratartalom és hőmérséklet-különbség okozta esetleges deformációkra a garancia nem vonatkozik. Beltéri ajtó szerkezeteink az MSZ EN 79: 1992 szabályzása szerint az I. klíma kategóriába tartoznak. A termékek olyan helységek között alkalmazhatók, ahol a két helység klímaértékei az alábbi tartományon belül vannak: t= 23 C, RL= 30% és t=18 C, RL=50%

Kezelés, karbantartás:

Annak érdekében, hogy a nyílászáró szerkezet hosszú ideig kifogástalanul működjön, érdemes az alábbiakat betartani:-a mozgó vasalat csúszó alkatrészeit évenként vékony szilikon kenőanyaggal be kell kenni-a fellazult csavarokat után húzni-légzáró tömítést szilikon olajjal kezelni. Az ajtó felületének tisztítása karcmentes tisztítószerrel, puha ruhával történjen.

Garancia: A vásárlástól számított 12 hónap, a fentiek betartása mellett.

A garancia megszűnik:

-nem a leírt felhasználási területre történő beépítés
-szakszerűtlen tárolás, beépítés, karbantartás elmulasztása
-nem megfelelő (gondatlan) használatból eredő károsodás, szándékos rongálás esetén.

 A garanciális hibák a vásárlás helyén jelenthetők be írásban. A garanciális igény érvényesítéséhez szükséges a szállítói megfelelőségi nyilatkozat és a vásárlást igazoló számla bemutatása.