Ajtó csere esetére!

Nyomtatás

Jó tudni – beltéri ajtócsere!

Jó tudni rovatunk első részében a beltéri ajtó cseréjéhez kapcsolódó tudnivalókat gyűjtöttük össze. Cikkünk az elmúlt évek szakmai tapasztalataira támaszkodva, kíván rávilágítani néhány fontos tudnivalóra a beltéri ajtók cseréjéhez kapcsolódóan.

A felújítás gondolatával szinte azonnal felmerül a beltéri ajtócsere is. Ennek oka, hogy ezek azok a „bútorok” a lakásban, amikkel nap, mint nap találkozik, megfogja őket. Egy kicsi előrelátással és a megfelelő tervezéssel beltéri ajtói nem csak a hasznos térelválasztó szerepét töltik be, hanem lakás díszévé válhat, egy valódi bútordarabbá. A megfelelő választáshoz két fő csoportot kell megemlíteni, egyszer a használati praktikumokat, másodsorban az esztétikát és harmóniát.

 

Praktikumok…

Elsőnek határozza meg a beltéri ajtóval kapcsolatos elvárásait. Felújításnál ez jelentősen könnyebb feladat, mint egy új lakásban, hisz emlékek és tapasztalatok segítik döntésünket. Logikusan a pozitívumokat tartsa meg, de ami lehetne jobb, azt érdemes jobbá tenni. Az alábbiakban néhány szempontot sorolunk fel, amiket érdemes szem előtt tartani az új beltéri ajtók kiválasztásakor.

milyen felületet válaszunk

 

 

 

Amire még számítani kell

Beltéri ajtó cseréjénél számítani kell arra, hogy a beépítők távozásával lesz még feladat. Az ajtó beépítését általában faipari szakemberek, például asztalosok végzik, így a szakszerű beépítést követően, az utómunka Önre, vagy egy újabb szolgáltatóra maradnak.

A leginkább előforduló utómunkák, feladatok: