Skip to main content

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

2024. április 11

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

A tolóajtók kényelmes és helytakarékos működésével nehéz versenyre kelni. Különösen akkor, ha a mozgatást olyan innovatív, a mágneses levitációt alkalmazó rendszer segíti, mely minden korábbinál tökéletesebb ajtó nyitást és zárást tesz lehetővé.

Mindannyiunk előtt ismerős az a mozdulat, amivel megragadjuk a tolóajtó fogantyúját és több-kevesebb erőt kifejtve mozgásba hozzuk. Ha szerencsénk van, és nem akadozik a szerkezet, akkor is jellegzetes súrlódó hangot hallunk, de ha a görgők kopottabbak már, akkor sajnos az ajtó mozgatása ennél sokkal zajosabb és nehézkesebb lehet.

A Best Door újdonsága, a Magnifico, mágneses levitációval forradalmasítja a tolónyitó rendszereket, a közlekedési ágazatban már jól bevált IronLev technológiát hívva ehhez segítségül. Az ajtó felfüggesztésénél egy sor speciális mágnest helyeznek be az akasztókba, melyek a tolórendszer központi tartó elemén mágneses teret generálnak és ezzel a vonzással megtámasztják az ajtót, legyen az statikus vagy éppen mozgó helyzetben. 

A legjobb, hogy a mágneses lebegtetés (levitáció) semennyi energiát sem igényel, teljesen passzív, csökkenti az alkatrészek súrlódását, így a működés is zajtalan. Ennek köszönhető, hogy az ajtó könnyedén és hang nélkül siklik.

Ha összehasonlítjuk egy hagyományos tolóajtó és a Magnifico mozgatásához szükséges erőt, akkor a tolóajtóhoz 1,2 kg erő szükséges, a Magnificohoz elegendő 200 gr is.

A súrlódásmentes működés az alkatrészek kopására is pozitív hatással van: a Magnifico sokkal tartósabb hagyományos társaihoz képest. Aapkivitelben a vasalat csillapított nyitással és zárással felszerelt, különböző méretekben és magasságokban elérhető.

 A Magnifico mágneses rendszer előnyei

·       Forradalmasítja a tolójatók működését

·       Zajmentes és kényelmes mozgatás

·       Lágyan nyíló és záródó tolójatók

·       Kopásmentes alkatrészek

·       Rendkívül tartós szerkezet, hosszú élettartamú tolóajtók