Beltéri ajtó zártipusok

Beltéri ajtó zártípusok

"Milyen zárat válasszak a beltéri ajtóhoz?" - hangzik a gyakori kérdés.  

Sokszor gondolkodnak el az érdeklődők, hogy milyen zárat válasszanak az ajtókhoz. Ez tulajdonképpen nem olyan komoly kérdés, mint amilyennek első blikkre tűnik. Jelen cikkünkben szeretnénk iránymutatást nyújtani a beltéri ajtó megfelelő zártípusának kiválasztásához.

BB zárak

bb zár beltéri ajtókhoz

 

A Best Door Magyarország Kft. által forgalmazott beltéri ajtók alapvetően ún. BB zártípussal gyártódnak. Ez a hagyományos tollas kulccsal rendelkező rendszer a leginkább elterjedt zártípus. Ezt a zárat használják olyan beltéri ajtóknál, ahol nem probléma, ha a beltéri ajtók egymás kulcsával zárhatóak. A BB zárral ellátott beltéri ajtók kilincsének címei és rozettái a képen látható lyukasztáshoz hasonló megjelenéssel rendelkeznek.

Felhasználási terület: lakások szoba, konyha beltéri ajtói. 

 


Pz zárak

PZ zár beltéri ajtóhoz

 

A PZ zár alkalmazásával a biztonságot készítjük elő. A PZ zárbetét szükséges ahhoz, hogy egy cilinder betét segítségével a beltéri ajtókat különböző kulcsokkal tudjuk zárni.  A PZ zárbetétek használatával azonban a lehetőségeink is megnyílnak. Használhatunk mesterkulcsos rendszert, ahol egy központi kulcs (pl. a takarító és karbantartó személyzeté) minden ajtót nyit, de a kollégák nem tudnak bejutni egymás irodáiba. De lehetőség van mindenféle előkészület nélkül egy kártyás beléptető rendszert alkalmazni, egyszerűen a PZ beltéri ajtó zárbetétbe csúsztatva. A PZ zárral ellátott beltéri ajtók kilincsének címei és rozettái a képen látható lyukasztáshoz hasonló megjelenéssel rendelkeznek.

beltéri ajtó zárbetétA jobb oldali cilinder zárbetétet használjuk beltéri ajtók bevésőzárjaiba. Ezek a zárbetétek másolható és másolástól védett fúrásmentes változatban is rendelhetők. 

Felhasználási terület: lakások dolgozó szobái, irodák, raktárak, szállodák, de ezeket a zártípusokat használják a legtöbb bejárati ajtóhoz is.

 


Wc Zárak

wc zárbetétek

 

A beltéri ajtó WC zár a nevéből is eredően mellékhelyiségeken használatos, de egyre inkább használják mellékhelyiségeken és minden olyan egyéb helyiségen, ahol a rendszeres zárás fontos lehet és felmerülhet a kulcs elveszésének lehetősége. Ezekkel a zárakkal találkozunk a bevásárló központok, irodaházak mellékhelyiségeiben. 

A beltéri ajtó WC zárak további előnye, hogy kívülről is kulcs nélkül nyitható, egy aprópénz, nagyobb csavarhúzó vagy bármilyen lapos tárggyal, így az ajtót magára záró kisgyermeknek vagy segítségre szoruló felnőttnek könnyedén a segítségére siethetünk anélkül, hogy az ajtót tönkretennénk. A WC zárral ellátott beltéri ajtók kilincsének címei és rozettái a képen látható elfordítóhoz hasonló szerkezettel vannak ellátva.

 

Angyalföldi bemutatóterem

Best Door Magyarország Kft.

1134 Budapest, Rózsafa u. 1.

Bemutatóterem: 
Pràvitz Krisztina Patrícia
Both Ferenc
sales@bestdoor.hu I 06(20) 340-88-66 

Rendeléssel kapcsolatban:
Pràvitz Krisztina Patrícia
Both Ferenc
iroda@bestdoor.hu I 06(70) 513-50-61

Pénzügy: 
Both György
bestdoor.szamlazas@gmail.com

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Bemutatótermi nyitvatartás

MÁJUS 27. (SZOMBAT) - május 29. (HÉTFŐ)
KÖZÖTT PÜNKÖSD MIATT BEMUTATÓTERMÜNK ZÁRVA TART!
NYITÁS: 2023. május 30. (kedd) 8:00 - 16:00

 

Hétfő: 10 - 17
Kedd: 8 - 16
Szerda: 10 - 17
Csütörtök: 11 - 19
Péntek: 8 - 14
Szombat: 10 - 13
Vasárnap: zárva