Jó tudni - Burkolatváltás a beltéri ajtó körül!

Egyre gyakoribbak a kérdések burkolatváltó témakörben. Egyre többször felmerül, hogy hol helyszkedik el a burkolatváltás, milyen burkolatváltó megoldások léteznek, mit tegyünk, ha rossz helyre került vagy éppen magas a burkolatváltó.

  • Milyen burkolatváltók megoldások léteznek? Az alu - vagy műanyag burkolatváltókból léteznek azonos burkolati színt magasságra azaz sík felületre valók, különböző burkolati szint eltéréseket áthidalók, eltérő burkolatokhoz tervezettek, burkolás során, vagy utólagszerelhető kivitelűek. Egyfajta burkolatváltó megoldás a küszöb is, ami alapanyagára tekintve lehet fém- vagy fa kivitelű. Minkét alapanyag kivállóan megmunkálható, ezért jól használhatók színt eltérés esetén is. Nagy előnyük, hogy eltakarják a fal síkjában keletkezett esztétikai hibákat.

 

           

 

 

 

 

 

  • A burkolatváltást minden esetben a becsukott ajtólap alá kell elhelyezni, oly módon, hogy a becsukott ajtólap eltakarja a burkolatváltót. Ez a fajta elhelyezés elsődlegesen esztétikai szempontból fontos, hiszen nem mutatós, ha például a parkettás szobát és a járólapos konyhát összekötő ajtó alatt befutó kőburkolat csúfítja a szoba egységes padlóját a falnyílásban. De technológiai kérdés is felmerül egy vizes- és egy meleg burkolatos helyiség között, hiszen a fürdőszobaajtó alatt átfutó laminált parketta a párás-, nedves közegben kevésbé időtálló.
    Összefoglalva: A burkolatváltást a fal síkjában kell kialakítani és a fal azon oldalán amerre az ajtót nyitni szeretnénk. Abba az esetben, ha az ajtó nem falsíkra van szerelve – amit, ha lehet érdemes elkerülni – jóval nehezebb dolgunk van. Ilyenkor csak az ajtólap vonala jelenti számunkra az egyedüli támpontot.
  • Mit tegyünk ha rossz helyre került a burkolatváltó? Két dolgot tehetünk:
  1. Bontani kell és a burkolást újra el kell végezni. Ez esetben megtarthatjuk ajtóinknak a küszöb nélküli tulajdonságát.
  2. A legegyszerűbb a küszöböt használni! Ez esetben pénzt, időt, energiát, takarítást, munkát spórolhatunk. Ma már nagyon tetszetős acél és pácolt küszöbök is léteznek, amit érdemes az ajtó, vagy a helyiség stílusához igazítva kiválasztani.
 

Rózsafa utcai bemutatóterem

1134 Budapest, Rózsafa u. 1. • 06(20)44-22-090

beltéri ajtó és padló raktár

1191 Budapest, Nyáry Pál u 6. • 06(70) 513-50-61

Ajánlatkérés

ajanlatkeres2

Bemutatótermi nyitvatartás

Hétfő: 10 - 18 óráig
Kedd: 10 - 18 óráig
Szerda: 10 - 18 óráig
Csütörtök: 10 - 18 óráig
Péntek: 12 - 18 óráig
Szombat: 9 - 13 óráig
Vasárnap: zárva